Μέρες Λογοτεχνίας

Μέρες Λογοτεχνίας

Αγγλικά ιστολόγιο

Αγγλικά ιστολόγιο

Τα παιδιά μπορούν και πρέπει να ελπίζουν

ΧΡΗΣΙΜΑ

Εκπ. Λογισμικό

Εκπ. Λογισμικό

Εκπ. Τηλεόραση

Εκπ. Τηλεόραση

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πρόσφατα σχόλια

    Οι μαθητές από τις Δ′ & ΣΤ′ τάξεις  και από το πρωινό τμήμα του 1ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρόκληση- πρόσκληση της Αμερικανίδας δασκάλας Carrie Baughcum κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18. Μαθητές από όλο τον κόσμο καλούνταν να ‘πλημμυρίζουν’ ένα φύλλο χαρτί με ζωγραφιές και ιδέες, σχετικές με κάποιο θέμα που πρότεινε η κ. Baughcum μέσω βίντεο. Στη συνέχεια, οι ζωγραφιές διαμοιράζονταν μέσω του twitter και η κ. Baughaum τις συγκέντρωνε ανά τακτά διαστήματα, και τις πρόβαλε μέσω ενός καινούριου βίντεο.  Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές μας  ήταν το Φθινόπωρο, η Άνοιξη, τα Γενέθλια, η Οικογένεια, οι Απόκριες και τα Κατοικίδια.

    Οι μαθητές, με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δραστηριότητα, ενίσχυσαν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους και έκαναν εξάσκηση στον καταιγισμό ιδεών και την οργάνωση σκέψεων. Οι ζωγραφιές των παιδιών ήταν απλές και σε μορφή σχεδίου, γιατί σκοπό είχαν την εικονική αναπαράσταση των ιδεών τους. Μια τέτοια μορφή έκφρασης μπορεί να βοηθήσει τον αναγνώστη, παρατηρητή ή ακροατή κάθε ηλικίας να καταγράψει κεντρικές ιδέες από κάποιο κεφάλαιο, άρθρο ή βιβλίο που έχει διαβάσει, ομιλία που έχει παρακολουθήσει, έργο που έχει δει κλπ. Με αυτό τον τρόπο  του δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσει και να θυμάται περισσότερο το νοηματικό περιεχόμενο του θέματος, με το οποίο ήρθε σε επαφή.

     Η σύνδεση και η συνεργασία του σχολείου μας με την κ. Baughcum  έγιναν μέσω του Twitter.  Η χρήση κοινωνικών δικτύων, όπως το Twitter, όταν χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο, ελεγχόμενα, και για εκπαιδευτικό σκοπό επιφέρουν ωφέλιμα αποτελέσματα. Σκόπιμο είναι τα παιδιά να γνωρίσουν θετικά παραδείγματα χρήσης τους, ώστε και εκείνα σε μεγαλύτερη ηλικία να τα χρησιμοποιούν με σωστό προσανατολισμό.

    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Baughcum  για την επιβράβευση των μαθητών του σχολείου μας με την ταχυδρομική αποστολή ενός συμβολικού δώρου: ενός φακέλου με μια ευχαριστήρια κάρτα και ένα αναμνηστικό αυτοκόλλητο, που η ίδια σχεδίασε και έφτιαξε.

    Comments are closed.